Opret Google konto

For at anvende Google XML Sitemap og funktionerne i Google Analytics skal du først oprette Google konto på www.google.dk.

OBS! Hvis du allerede har en Google konto kan du gå videre til *Tilføj websted*.

Tryk på "Opret en konto nu" for at oprette en ny konto.

For at oprette en konto først indtaste din mailadresse samt det password, du ønsker at bruge ved login.

Indtast kontroltegnene og tryk på knappen forneden: "Jeg accepterer. Opret min konto".

OBS! Du modtager nu en mail, som du skal bekræfte, før din konto er oprettet.

Ved at klikke på linket i mailen kommer du til en bekræftelsesside, hvor du skal klikke på linket "Klik her for at fortsætte".

Du er nu klar til at tilføje et websted til din konto.

Tilføj websted

OBS! Du skal være logget ind på din Google konto for at gennemføre nedenstående – har du ikke en Google konto, skal du oprette én, før du kan gå videre. Se beskrivelsen i *Opret Google konto*.

Du tilføjer et websted til din Google konto under *Webmasterværktøjer*, som du finder i menuen i højre side.

Indtast din webadresse (URL) til shoppen – den kunne for eksempel hedde http://www.dinwebshop.dk – og tryk *Tilføj websted* for at tilføje webstedet til din konto.

Du skal nu bekræfte dit websted overfor Google ved at oprette en såkaldt *bekræftelsesfil*.

Bekræft websted

Tryk på linket *Bekræft* dit websted – Åbn dropdown-listen og vælg *Upload en HTML-fil*.

Google opretter nu en bekræftelsesfil med et filnavn, som du skal kopiere og oprette som en ny fil på dit eget system.

OBS! Bekræftelsesfilen skal uploades til webshoppen – det er derfor vigtigt, at du IKKE trykker *Bekræft* på dette skærmbillede endnu.

Du kan eksempelvis oprette bekræftelsesfilen på din computer ved at bruge noteprogrammet på din computer.

Åbn programmet og indsæt den kopierede tekst og vælg *Gem*.

Sæt filtypen til *Alle Filer* og indsæt den kopierede tekst som filnavn og tryk *Gem*.

Du skal nu uploade den oprettede fil til eSeller webshopadministrationen ved at gå ind under funktionen *Google Analytics* i *Partnerprogrammer* under *Marketing*.

Klik images\ebx_1217688002.gif – Find filen på din computer og tryk images\ebx_565069348.gif.

Du kan nu se den aktuelle fil nederst i skærmbilledet.

Når ovenstående er udført, går du tilbage til din Google konto og trykker "Bekræft", hvorefter Google bekræfter med nedenstående side.

Du har nu oprettet en Google konto, tilføjet dit websted og bekræftet ejerskabet af webstedet med en bekræftelsesfil, som er indsat i administrationen af eSeller webshoppen.

Du kan derfor gå videre med at oprette et XML Sitemap og/eller aktivere Google Analytics – Se mere i afsnittene, der behandler de enkelte Google-tjenester.